keskiviikko 15. helmikuuta 2017

Keskiviikko 15.2.2017

15.2.2017
Sää Eisenachissa on ollut hyvin viileä. Aamuisin on ollut pakkasta jokunen aste ja päivällä säätä on viilentänyt kylmä tuuli. Lämmintä vaatetta olisi voinut olla enemmän mukana, huomaan. Nyt on kuitenkin luvassa hieman lämpenevää, ja itse asiassa tänään iltapäivä olikin sitten jo keväisen  lämmin. Huomiselle ja perjantaille luvassa jopa sadetta, mutta toivotaan ettei se toteudu.

Saavuimme tänään koululle bussilla taasen heti yhdeksän jälkeen. Oli sovittu tapaaminen Aulin kanssa Kouvolaan, joka osallistuisi siis Skype-yhteydellä (tms.) kokoukseen. Tarkoituksena oli käydä läpi noita projektiin liittyviä asioita yhdessä, mutta valitettavasti tekniikka teki tepposet, eikä yhteys ollut kovinkaan hyvä ja lopulta katkesi kokonaan. Ehkä yhteys saadaan toisena päivänä toimivaksi, tai hoidamme asiat muulla tavoin.

Maike esitteli meille listan, jossa selvitettiin sitä, mitä Saksaan tulevan opiskelijan työssäoppimisessa  tulee huomoida. Hän oli nähnyt kovasti vaivaa ja asiat synnyttivät kovasti keskustelua.

Lounaan jälkeen lähdimme siirtymään kävellen seuraavaan tutustumiskohteeseen. Kohteenamme siis St. Georg Klinikum Eisenach ja Nursing School. Aluksi meille esiteltiin sairaalan yksityispuolta, jossa huoneet olivatkin aivan hotellitasoa. Tämän jälkeen kiersimme muilla osastoilla ja yleisissä tiloissa. Meille esiteltiin myös koulua, näimme useamman hoitoluokan, atk-luokan ja teorialuokkia. Käytäville oli kerätty hoitotyöhön liittyviä hyvin vanhoja esinteitä, kuten esimerkiksi ikivanha pyörätuoli ja paarit. Ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat kävivät esittäytymässä meille ja kertomassa muun muassa opinnoistaan. Koulu on pieni, siellä on kolme luokkaa ja niissä kaikkaan noin 60 opiskelijaa. Myös tässä kohteessa oltiin hyvin ystävällisiä ja vieraanvaraisia meitä kohtaan, kuten muissakin kohteíssa aiemmin. Näin matka jatkuu, huomenna sitten taas uudet jutut...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti