tiistai 6. kesäkuuta 2017

Tiistai 6.6.2017

Aamu koululla alkoi Annin alustuksella päivän kulusta, puhuttiin mm. miten Brexit vaikuttaa kansainväliseen yhteistyöhön. Sitten oli Maltan vuoro, ensin Curtis kysyi meiltä mitä tiedämme Maltasta. Kaikki tiesivät jotakin ja Curtis oli vaikuttunut tiedoistamme. Hän esitteli meille Maltaa hieman syvällisemmin, saimme tietää säästä, kielistä, politiikasta ja opiskelijoiden vapaa-ajan mahdollisuuksista. Suzanne avasi meille Maltan koulutusjärjestelmää. Siellä jopa 3 - 5 -vuotiaat saavat päiväkodista kotiläksyjä, virallisesti koulu alkaa kuusi vuotiaana.
Maltan esityksen jälkeen käytiin läpi, asioita ja dokumentteja, joita opiskelijat tarvitsevat, kun lähtevät kansainväliseen vaihtoon.
Vietimme koululla klo 11 hiljaisen hetken Lontoon terrori-iskun uhreille, koskettava hetki.Maittavan lounaan jälkeen siirryimme tutustumaan Queen Elizabethin sairaalaan. Sairaala on perustettu vuonna 1980 ja se on nimetty Queen Elizabethin äidin mukaan. Sairaalassa on 515 vuodepaikkaa. Uniformujen määrä oli häkellyttävän suuri, sairaalassa on 21 erilaista uniformua, jotka kuvaavat työntekijän statusta. Opiskelijoista vastaava hoitaja kertoi meille sairaalan historiaa sekä kytköksistä kuninkaalliseen perheeseen, kovin vaikuttavaa. Käytiin läpi erilaisia polkuja, joita sairaanhoitajaopiskelija voi edetä, yleensä koulutus kestää kolme vuotta, he ovat aloitelleet myös oppisopimustyyppistä koulutusta.
Tämän jälkeen kuulimme, miten sairaalassa kerätään palautetta potilailta ja kuinka hoitotyön laatuun vaikutetaan palautteen perusteella. Palautteita palautuu kiitettävä määrä ja jopa 95% potilaista on sitä mieltä, että hoito on hyvää ja he suosittelisivat sairaalaa muille.
Näiden esitysten jälkeen pääsimme tutustumaan simulaatiokeskukseen, jossa saimme kuulla miten simulaatiota käytetään täällä opetuksessa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti