maanantai 30. huhtikuuta 2018

Suomessa, keskiviikko 25.4.2018


Aamulla tapasimme kaikki jo tutuksi tulleella Kouvolan Utinkatu 85 kampuksella. Katselimme jokaisen maan tekemät esittelyvideot omista oppilaitoksistaan, opetuksen sisällöistä ja muustakin ympäristöstä. Videot olivat toinen toistaan mielenkiintoisempia ja niistä välittyi hyvin kuva erilaisista oppimisympäristöistä.

Videoiden jälkeen suuntasimme ajatuksemme pohtimaan mitä olimme oppineet hankkeen aikana ja erityisesti millaisia samankaltaisuuksia ja erilaisuutta olimme eri maissa kohdanneet.

 
Huomasimme, että paljon on kulttuurisia eroja esimerkiksi hygieenisyydessä ja työpaikkojen ympäristöissä. Totesimme esimerkiksi kuinka erilaisia ovat päiväkotien oppimisympäristöt eri maissa tai millaista potilaiden kohtaaminen on eri maissa. Huomasimme eroja toimintatavoissa, mutta totesimme myös että todella paljon on samankaltaisuutta perusasioissa.

Kokkiopiskelijat tarjosivat jälleen maittavan lounaan Pikku-Kokissa ja keskustelu jatkui vilkkaana lounaan lomassa.

Iltapäivän täytti Multiplier Event, jossa esiteltiin kahden eri hankkeen tuloksia. Tilaisuus oli nimetty Abroad with no problems, Cleanliness through the games - tapahtumaksi. Tilaisuuteen oli kutsuttu opettajia, opiskelijoita, työelämän edustajia ja kaikkia, joita kansainvälisyys kiinnostaa.


Ilmoittautumisen jälkeen osallistujat siirtyivät auditorioon, jossa nämä kaksi hanketta esiteltiin.
Aluksi esiteltiin meidän oma hankkeemme European Learning Pathways for Social and Health Care. Sujuvasanainen Tanja esitteli hankkeen tavoitteita ja tuotoksia. Tämän jälkeen hankkeessa mukana olleet eri maiden edustajat kertoivat videoiden, diojen ja luentojen avulla omien maiden oppilaitoksista ja työssäoppimisen mahdollisuuksista sekä kokemuksistaan hankkeesta. Jokainen esittelijä tuntui olevan erittäin tyytyväinen hankkeeseen ja piti sitä tärkeänä ja avartavana kokemuksena.

Esityksen jälkeen siirryimme aulaan, johon oli pystytetty pieniä "kohtaamispisteitä". Näillä pisteillä opiskelijat esittelivät omia kokemuksiaan kv-vaihdoista eri maihin sekä pelejä, jotka liittyivät toiseen hankkeeseen.


Kohtaamispisteissä käytiin runsaasti keskustelua ja opiskelijat esittelivät innostuneesti omia kokemuksiaan. Myös paikalla olleet kansainväliset vieraat olivat hyvin kiinnostuneita opiskelijoiden kokemuksista.


Keskustelujen lomassa oli tarjolla myös virkistystä jälleen opiskelijoiden valmistamien maukkaiden cocktail - palojen ja kahvin myötä.


Mukaan sai myös materiaalia liittyen Erasmus + -hankkeisiin.


Virkistävien keskustelujen ja tarjoilujen jälkeen siirryimme jälleen auditorioon kuulemaan toisesta kiinnostavasta hankkeesta: HIT Hospital cleaners Innovative Training. Hankkeessa on laadittu sairaalasiivouksen opetukseen laadittua mobiilipeliä ja arviointimenetelmää. Pääsimme myös kokeilemaan peliä, vaikka se oli vielä hieman keskeneräinen.Kokonaisuudessaan mielenkiintoinen ja monipuolinen päivä.

Kirjoittanut Merja Mutru

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti