sunnuntai 29. huhtikuuta 2018

Suomessa, 24.4.2018 tiistaiaamu

 Tiistaiaamu alkoi vieraiden saapumisella Kouvolasta Lahteen klo 8.47 junalla. Tanja Kantanen ohjeisti heitä niin tottuneesti, jotta jokainen pääsee turvallisesti perille eksymättä porukasta.

Sää oli tänään hieman kolea ja sateinenkin, mutta onneksi vieraat olivat pukeutuneet lämpöisesti ja sään mukaisesti.
 Ensimmäinen kohteemme oli Lahden ja Nastolan puolessa välissä sijaitseva Kaarisillan toimintakeskus. Kaarisilta r.y. on vuonna 1986 luotu valtakunnallinen yhdistys, joka on perustettu erityistä tukea tarvitsevien lasten vanhempien aloitteesta. Yhdistys ylläpiäää erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden taide-, kulttuuri- ja liikuntapainotteista taide- ja toimintakeskusta. Vuodesta 2003 on Kaarisillassa järjestetty musiikki- ja kuvataidealan ammatillista koulutusta. Ammatillinen koulutus järjestetään yhteisyössä Koulutuskeskus Salpauksen kanssa.

 Art Kaarisilta -galleria toimii Sanomatalossa Helsingissä, sen toiminta on aloitettu vuonna 2009. Art Kaarisillan tavoitteena on luoda vuoropuhelua taiteilijoiden, yleisön ja taidemaailman välille. Tarkoituksena esitellä mielenkiintoista, korkeatasoista taidetta sekä edistää yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa taiteilijoiden välillä. Galleriassa esitellään erityistä tukea tarvitsevien taiteilijoiden töitä samanarvoisesti muun taidemaailman kanssa.
 Opiskelijoiden tekemää kuvataidetta, taidekäsitöitä ja keramiikkaa on Kaarisillassa esillä monipuolisesti eri rakennuksissa. Toimintakeskuksen toimintaan osallistuu aktiivisesti noin 100 henkilöä, ja henkilökuntaa Kaarisillassa on noin 40. Toiminta-ajatuksen perustana ovat eettiset ja esteettiset arvot, elämän ja yksilön kunnioittaminen. Opetus on pääasiassa ryhmätyöskentelyä, jossa jokaisen henkilökohtaiset mieltymykset ja mahdolliset rajoitukset otetaan huomioon.
                                        
                                         
                                         Opiskelijoiden tekemiä maalauksia ja keramiikkatöitä Kaarisillan tiloista.

Tämän aamupäivän aikana meille kaikille selvisi se, miten Kaarisillassa  on järjestetty erityistä tukea tarvitsevien nuorten taide-, kulttuuri- ja liikuntapainotteinen ammatillinen koulutus.

Kaarisillan vierailun jälkeen vieraat siirtyivät Lahteen Salpauksen Kulinaari ravintolaan lounaalle.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti