keskiviikko 4. lokakuuta 2017

Espanja 4.10.2017,

Tänään aamumme alkoi vierailulla Raval Health Centressä, joka on perusterveydenhuollon yksikkö hyvin lähellä IES La Torretan koulua. Yksikössä pääsimme tutustumaan hammaslääkärin vastaanotolle, kurkistimme fysioterapiahuoneeseen, perhevalmennushuoneeseen, hoitajan vastaanottotilaan sekä laboratorioon. Kiinnitimme vierailumme aikana huomiota tilojen rauhallisuuteen, siisteyteen ja viihtyisyyteen. Kuulimme että vastaanotot ovat asiakkaille täysin ilmaisia ja hoitoon pääsee nopeasti. Tarvittaessa lääkäri tekee kotikäyntejä! 


Käynnin yhteydessä saimme nauttia perinteisiä espanjalaisia herkkuja horchata et fartons.


Kävelimme Vinalopo-joen yli seuraavaan tutustumiskohteesemme, San Jose Asylumiin. Se on kirkon ylläpitämä suurehko ikäihmisten asumisyksikkö. Asukkaita kodissa on 145 ja nunnat huolehtivat paikan toiminnasta. Miehet ja naiset on jaettu eri siipiin, mutta avioparit nukkuvat ja syövät yhdessä. Jokaisessa vuorossa on yksi sairaanhoitaja nunnien ja vapaaehtoistyöntekijöiden lisäksi. Lääkärillä on vastaanotto joka arkipäivä aamuisin. Asuintilojen yhteydessä on myös upea kirkko. IES La Torretan hoitotyön opiskelijat käyvät ajoittain askartelemassa ja laulamassa asiakkaiden kanssa, mutta varsinaista työssäoppimista siellä ei tehdä.

Tutustumiskäyntien jälkeen menimme lounaalle El Canto -ravintolaan, josta matka jatkui koululle. Lopuksi keskustelimme projektin kulusta ja Unkariin workshopin järjestelyistä.

Päivä oli antoisa ja aurinkoinen. Tiesittekö muuten että Elchessä on yli 200 000 palmua, eli lähes yhtä paljon kuin asukkaita!Mervi & Nina 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti