tiistai 3. lokakuuta 2017

Espanja Elche 3.10.2017

Tiistai 3.10 2017

Tiistaiaamu alkoi aamiaisella, ja yhteisellä kokoontumisella hotellin aulaan. Tästä jatkoimme yhdessä La Torreta High Schooliin. Koululla espanjalaiset esittelivät Espanjan koulutussysteemiä. Ohessa kuva Espanjan koulutusjärjestelmästä.
Eroja suomalaiseen koulutusjärjestelmään ovat muun muassa seuraavat:
- esikoulua käydään 3-6 vuoden iässä
- varsinainen koulu aloitetaan jo 6 vuoden iässä
- peruskoulua käydään 16 vuoden ikäiseksi
- sen jälkeen valittavana ammatillisessa koulutuksessa on kaksi opintopolkua:
a) erityistä tukea tarvitseville
b ) muille opiskelijoille

Tämän jälkeen "muut opiskelijat" voivat valita opiskelupolun jolla etenevät, näitä ovat Dual-malli (työssä ja koulussa) ja Perusmalli (koulussa 1,5 vuotta ja sen jälkeen työssäoppimassa 4 kuukauden ajan). Mikäli heillä on edellytyksiä, he voivat jatkaa opintojaan ammattikorkeakouluun ja yliopistoon saakka.

Tämän jälkeen kiersimme koululla erilaisissa workshopeissa jossa opiskelijat esittelivät meille omaa tutkintoaan, ja näimme heidän luokkahuoneitaan ja käyttämiään hoito- ja työvälineitä.
11.00-13.00 Vierailimme Specialized an Intergral Care Unit sairaalassa. Sairaala jakautuu kahteen eri rakennukseen, toisessa on osastototoimintaa ja toisessa Suomen vastaavaa päiki-,  lyhki- ja poliklinikkatoimintaa, sekä kemoterapiaa. Siraala on suuri ja sieltä löytyvät lähes kaikki erikoisalat.13.30-15.00 Yhteinen lounas El Canto ravintolassa.

15.00 alkaen meillä oli opastettu kierros Elchen kaupunkiin ja historiaan liittyen.
16.45 alkaen meillä oli kierros Museu de la Festassa ja tämän jälkeen poikkesimme vielä Basilica de SantaMaria kirkossa.

Päivä oli raskas, mutta antoisa ja mielenkiintoinen.

Tämän päivän blogivuorossa olivat Heidi ja Arja Suomen diakoniaopistosta Lahden kampukselta. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti