perjantai 6. lokakuuta 2017

Aurinkoinen, lämmin ja innovatiivinen päivä takana. Heti aamulla suuntasimme bussilla kaupungin keskustan ulkopuolelle Vinalopon sairaalaan. Sairaala on valtavankokoinen, yliopistosairaala, jossa on monia erikoisaloja ja paljon työntekijöitä sekä El Torretan opiskelijoita. Vaikuttava uudenkarhea sairaala, kaikin uusin laittein. Meille pidettiin ensin lyhyt perehdytys opiskelijaohjauksesta ja sen jälkeen kierrettiin lyhki- ja päiki- kirurgiassa.
 Sairaalakierroksen jälkeen takaisin La Torretan koululle, jossa meille esiteltiin koulun innovaatioita. Sähköpuolen opettaja oli tehnyt Lenny robotin, joka pystyi availemaan silmiään ja kommunikoimaan kahden opiskelijan kanssa. Robotti oli isompi kuin Lahdessa käytössä olevat Zorat, mutta yhtä vaikuttava kumean äänen kanssa. Se oli myös varsinainen ihme ja innostus espanjalaisessa maailmassa. Hieno! Lisäksi meille kerrottiin ja esiteltiin klovni, joka kiersi eri hoitapaikoissa ilahduttamassa ikääntyneitä asiakkaita. Tanja jopa pukeutui klovniksi :)

Illalla nautimme päivällisen farewell meiningilla erittäin kauniissa ja elegantissa ravintolassa. Nautimme 6 ruokalajin erittäin esteettisen ja maukkaan päivällisen, osallistuimme espanjalaiseen tietovisaan ja pidimme hauskaa. Samalla hiukan haikeina lopettelimme viikon kestänyttä kehittämismatkaa Espanjaan.
 
Reissu päättyy lauantaina kaikkien osallistujien kohdalta, kävelykilometrejä tuli jokaiselle paljon. erinomainen ja helposti toteutettava innovaatio löytyi Vinalopon sairaalan käytäviltä: punaiset askeleet kilometrin matkalla ja välietapit myös merkittyinä. Käy myös jokaiseen kouluun hoitoon&huolenpitoon, kuntoutumisen tukemiseen ja osaamisaloihin vinkkinä vaikka verisuonisairauksia sairastavan asiakkaan kuntoutumisen ohjaamiseen tai vaikka pulssin mittaamisen 300m kävelyn tai juoksun päätteeksi. Haastamme kaikki osallistujat merkkaamaan koulun käytäville nämä jalat ja etapit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti