keskiviikko 7. kesäkuuta 2017

Keskiviikko 7.6.2017

Tänään vietimme mielenkiintoisen ja antoisan päivän tutustuen hyvin erilaisiin kohteisiin.


Education system

Aamu alkoi Sophien luokassa keskustellen juuri opintonsa päättävien level 3- opiskelijoiden kanssa. Saimme samalla tutustua heidän kurssitehtäviinsä sekä ryhmätöihin. Juttelimme heidän kanssaan myös heidän tulevaisuuden suunnitelmistaan ja kävi ilmi, että suurin osa opiskelijoista on jatkamassa opintojan yliopistossa. Nämä opiskelijat olivat kaikki lasten kasvatuksen ja hoidon opiskelijoita ja monilla oli aikomuksenaan opiskella opettajaksi.
Tässä muutamia heidän kurssitöitään:Independence matters

Ajoimme pienen matkan päähän Independence Matters nimiseen päivätoimintakeskukseen, jossa on omat yksikkönsä vanhukselle ja kehitysvammaisille henkilöille.Vierailumme alkoi perinteisen englantilaiseen tapaan kahvi- ja teetarjoilulla!Tutustuimme ensin vanhusten päivätoimintayksikköön, jonka toiminta jakautuu niin, että kolmena päivänä viikossa toiminta on tarjolla muistisairaille vanhuksille ja kahtena päivänä viikossa kaikille ikääntyneille. Vanhukset asuvat omissa kodeissaan, joista tulevat kuljetuksella päivätoimintakeskukseen. Päivätoiminta koostuu erilaisista aktiviteeteista, kuten pelaaminen, laulaminen, puutarhanhoito, bingo ja erilaiset retket. Muistisairaita vanhuksia on ryhmässä mukana kerrallaan maksimissaan 18 henkilöä, ikääntyneiden ryhmässä on maksimissaan noin 20 henkilöä.
Jututimme ohjaajia, jotka kertoivat että osa asiakkaista on ollut mukana toiminnassa jo vuosien ajan.
Pääsimme tutustumaan myös toiseen yksikköön, joka on tarkoitettu kehitysvammaisille henkilöille.
Toiminta on hyvin yksilöllistä ja henkilökohtaisesti jokaisen asiakkaan tarpeisiin räätälöityä.
Tässä vielä kuvia tiloista ja asiakkaiden taiteesta!

Aistihuone

Asikkaiden taidetta

Näissä tuoleissa mahtaa olla mukava istua!

Goodwin´s Hall Care Home

Päivän toinen vierailu suuntautui Goodwin´s Hallin hoivakotiin, joka on yksityinen 70-paikkainen hoitokoti King´s Lynnin keskustan tuntumassa. Talon toiminta jakautuu hoivakotipuoleen ja enemmän sairaanhoidollista huolenpitoa tarjoavaan puoleen.
Asiakas voi asua hoivakodissa koko loppuelämänsä ajan. Tilat olivat juuri remontoidut ja erittäin valoisat ja viihtyisät. Asiakkailla on muun muassa käytössään oma kampaamo, useita viihtyisiä ruokasaleja ja jopa oma elokuvateatteri! Heillä on myös koko taloa ympäröivä kaunis puutarha, jossa asiakkaat voivat halutessaan osallistua puutarhanhoitoon.

yksi ruokasaleista
puutarhahommia!
alakerran kahvila
aktiviteetteja tarjolla

Johtajan kanssa kävimme mielenkiintoisen keskustelun muun muassa maksupolitiikasta ja hoitajien taustasta sekä työssäoppimisen määrästä. Goodwin´s on hyvin laadukas ja eksklusiivinen hoitokoti, jonka hoitomaksut vaihtelevat 850-1900 puntaan viikossa riippuen asiakkaan yksilöllisistä tarpeista.
Asiakkaiden keski-ikä on 90- vuotta ja vanhin asiakas on iältään 106-vuotias!


Ruoka

Meitä on matkamme aikana hellitty makuelämyksillä ja emme varmaan juurikaan ole kokeneet nälän tunnetta matkamme aikana! Päivittäinen lounas on syöty koululla ravintola Novuksessa.
Opiskelijoiden valmistama herkullinen lounas
Päivä huipentui matkalla Hunstantonin rantakylään, jossa pääsimme kokeilemaan onneamme peliautomaattien hehkussa.

Tämän jälkeen jatkoimme matkaamme kohti rantaravintolaa, jossa nautimme herkullisen Fish´n Chips- päivällisen.

Ja naurua riitti!


Tämän blogitekstin kirjoitti Outi ja Nina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti